Inainte de orice calatorie este bine sa te informezi in legatura cu orasul de destinatie pentru a avea o vacanta reusita. Noi te ajutam cu informatii necesare calatoriei tale la Roma.

 

Documente si conditii de calatorie

Pentru cetatenii romani intrarea in Italia este permisa cu documente valabile, respectiv buletinul / cartea de identitate sau pasaportul. Adultii au nevoie doar de carte de identitate, iar minorii pana in 14 ani de pasaport. Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Italia. Pentru mai multe detalii si informatii actualizate, te rugam sa consulti si site-ul Ministerului Afacerilor Externe.
Totodata, iti recomandam ca, inainte de plecare, sa inchei o asigurare de calatorie. Aceasta acopera, in functie de tipul ales, riscurile ce pot interveni in timpul deplasarii tale. Asigurarea medicala de calatorie acopera cheltuielile tratamentelor medicale de urgenta in caz de imbolnavire si accident, cat si repatrierea sanitara sau in caz de deces. Asigurarea STORNO presupune acoperirea riscului de anulare a calatoriei de catre asigurat ca urmare a unor evenimente neprevazute ( deces, imbolnaviri, accident, sarcina, etc ).

Ambasada Romaniei la Roma

Se ocupa de mentinerea relatiilor bilaterale si de teme de interes comun de natura comerciala, culturala, politica, econimoca si turistica.
Date de contact:
Adresă: Via Nicolo Tartaglia 36, 00197 ROMA
Telefon: +39 06.808.45.29
E-mail: roma@mae.ro
Pagina web: http://roma.mae.ro/

Moneda

Din anul 2001, moneda utilizata in Italia este EURO. Un euro este subdivizat în 100 de centi. Exista opt monede diferite ( 1, 2, 5, 10, 20 si 50 centi; 1 si 2 euro ) si sapte bancnote ( 5, 10, 20, 50, 100, 200 si 500 euro ).

Modalitati de plata

In afara de plata in numerar, in Roma se poate plati si cu cardul. Este o modalitate de plata obisnuita pentru magazinele italienesti, acestea afisand la intrare simbolurile carurilor acceptate la plata. Insa, pentru a plati cu cardul este necesar sa prezentati un document de identitate.

Limba

Limba oficiala este italiana.

Religie

Roma este un centru religios important de secole, cunoscuta ca fiind leaganul Bisericii Romano-Catolice. Exista, insa si minoritati religioase cum ar fi musulanii sau evreii.

Telefonie

Pentru a apela un numar de telefon italienesc din strainatate, se formeaza prefixul international italian (0039) urmat de numarul de telefon pe care vrei sa-l apelezi. Pentru a suna din Italia catre alte tari, trebuie format prefixul international al tarii respective, in cazul Romaniei, acesta este 0040.
Inainte de a pleca in calatorie, se recomanda verificarea cu operatorul de telefonie mobila a serviciului Roaming. Acest serviciu trebuie sa fie activat pentru a putea primi si efectua apeluri telefonice din strainatate. Atentie, insa, la costurile apelurilor internationale!

Internet

In Roma, accesul la Internet se poate face din numeroase puncte ale orasului. Roma Wireless, este reteaua Wi-Fi gratuita sustinuta de autoritatile municipale.

Clima

Roma prezinta o clima temperata, o clima mediteraneana cu influente continentale. Astfel, temperaturile sunt blande de-a lungul intregului an. Verile sunt uscate si calduroase, in timp ce iernile sunt moderate cu putine zile in care temperaturile scad sub zero grade. In iulie si august temperaturile maxime pot depasi 30 de grade Celsius, iar in decembrie si ianuarie temperatura medie este de 2-3 grade Celsius.

 

 

Vezi cele mai populare

CITY BREAK-URI IN ROMA

City Break Roma 4 Nopti cu plecare din Bucuresti – Valentines Day

City Break Roma 4 Nopti cu plecare din Bucuresti – Valentines
4 Nopti
Februarie, Sarbatori

City Break Roma 3 Nopti cu plecare din Bucuresti – 1 Decembrie

City Break Roma 3 Nopti cu plecare din Bucuresti –  1
3 Nopti
Noiembrie, Decembrie, Sarbatori

City Break Roma 5 Nopti cu plecare din Bucuresti – Revelion Roma

City Break Roma 5 Nopti cu plecare din Bucuresti – Revelion la
5 Nopti
Decembrie, Sarbatori