Roma este un adevarat muzeu in aer liber. Din multitudinea de obiective turistice pe care le ofera orasul, gasesti aici cateva detalii despre obiective turistice principale.

 

Colosseum-ul este considerat simbolul Romei si aminteste de puterea Imperiului Roman. Constructie inaugurata in anul 80 si cunoscut initial ca Amfiteatrul Flavian, Coloseumul gazduia lupte ale gladiatorilor, spectacole de vanatoare, lupte in apa si principalele evenimente ale acelor timpuri.

Muzeele Vaticane reprezinta un complexul muzeistic care reuneste cele zece muzee ale Vaticanului, cu sectiuni diferite. Pe langa picturi si sculpturi, muzeele includ si armuri, tapiterii, mozaicuri, vase grecesti, obiecte de arta africana.

Capela Sixtina din Roma  unul din locurile cele mai importante de la Vatican, localizata aproape de Bazilica Sfantul Petru.

Bazilica Sfantul Petru din Roma,  cea mai mare bazilica crestina, principala atractie turistica din Vatican, construita in onoarea Sfantului Petru.

Bazilica Sfantul Ioan Lateran , cea mai veche dintre cele patru bazilici principale ale Romei, este locul unde Papa tine slujbe in calitate de episcop al Romei.

Bazilica Sfantul Pavel din afara Zidurilor, a doua ca marime dupa Bazilica Sfantul Petru, face parte din cele patru bazilici papale. Biserica a fost construita in locul unde se presupune ca se afla mormantul Sfantului Pavel, in locul unei alte biserici din secolul IV, care a fost distrusa de incendiul din 1823.

Bazilica papala Sfanta Maria cea Mare  – o adevarata bijuterie arhitecturala, de o valoare inestimabila. Singura mare bazilica ce si-a pastrat structura originala, chiar daca de-a lungul timpului i s-au mai adaugat cateva modificari. Mozaicul fatadei si interiorul bisericii fac din Bazilica Santa Maria Maggiore un obiectiv turistic obligatoriu.

Castelul Sant’Angelo. Construit initial in secolui II ca mausoleu pentru imparatul roman Hadrian, „ Castelul Ingerilor „ a avut de-a lungul timpului mai multe intrebuintari. A facut parte din zidul de aparare al orasului, mai tarziu transformat in fortareata, apoi a fost folosit drept rezidenta papala, chiar si inchisoare militara. Astazi functioneaza ca muzeu national.

Fontana di Trevi – este cea mai mare fantana baroca a Romei si cea mai frumoasa din lume, una din principalele atractii ale orasului. Iar daca vrei sa te reintorci in Roma, nu trebuie decat sa arunci o moneda in fantana, iar revederea orasului este garantata.

Bocca de la Verita,  templele lui Hercule si Portunus, Fontana dei Tritoni si Arcul lui Janus reprezinta o serie de obiective turistice gratuite situate foarte aproape unul de celalalt. Gura Adevarului este o sculptura rotunda in piatra reprezentand un zeu pagan cu gura deschisa. Este situata in biserica Santa Maria in Cosmedin si atrage foarte multi turisti datorita legendei sale. Se zice ca zeul reprezentat musca mainile mincinosilor, motiv pentru care Bocca de la Verita a fost vazuta de-a lungul timpului ca un adevarat detector de minciuni.

Piata Spaniei si Treptele Spaniole. Atat numele pietii, cat si a treptelor se datoreaza Ambasadei Spaniei situata acolo inca din secolul XVII. Faimoasele treptele roccoco unesc piata cu biserica Trinita dei Monti. La baza scarii se afla fantana Barccacia (in forma de barca), opera cunoscutului Bernini.

Palatul Venezia din Roma. Cladirea construita la jumatatea secolului XV a avut mai multe intrebuintari, printre care rezidenta de vara a papalitatii, ambasada venetiana, sediu diplomatic austriac. In anul 1921 se dechide aici Muzeul National care gazduieste si in zilele noastre expozitii si colectii de pictura, sculptura, ceramica, marmura, armura.

Panteonul din Roma. Constructia initiala din anul 27 iH a fost distrusa de flacari in anul 80. Imparatul Hadrian ordona ridicarea noului templu in anul 118. Este cea mai bine pastrata constructie a Romei Antice, un exemplu desavarsit al arhitecturii romane din secolul al doilea. Adaposteste mormintele regilor italieni Vittorio Emanuelle II si Umberto I si al faimosului pictor renascentist Rafael.

Muzeele Capitoline sunt alcatuite din doua cladiri si adapostesc colectii de arta. Palatul Nuovo a fost deschis publicului in anul 1734 de Papa Clement al XII-lea. Aici gasiti sculpturi grecesti si romane. Palatul Conservatorilor inca pastreaza frescele originale si adaposteste opere de arta importante ca Medusa a lui Bernini si Lupoaica cu Romulus si Remus.

Forumul Roman este situat intre Colosseum si Piata Venetia, reprezentand centrul politic, comercial, cultural, religios si social al Imperiului Roman.  Principalele atractii ale forumului sunt Arcul Lui Tito, Templul lui Saturn, Templul lui Vesta si biserica San Luca e Martina, toate unite de Via Sacra, strada principala a Romei antice.

Circo Massimo este situat intre dealurile Palatin si Aventin. Din ceea ce a fost candva cel mai mare circ al Romei Antice, construit pe durata mai multor secole, azi a mai ramas doar o imensa esplanada. Circul avea capacitatea de 250.000 de spectatori, datorita dimensiunilor sale grandioase, 621 metri lungime si 118 metri latime. In anul 10 iH a fost plasat aici un obelisc egiptean dedicat lui Ramses II inalt de 24 de metri. Acesta a fost mutat in Piazza Del Popolo. Circul era folosit pentru cursele de cvadrige. Calaretii si caii castigatori ajungeau atat de faimosi incat pana si imparati ca Nero si Caligula participau la curse pentru a-si demonstra valoarea si curajul.

Palatul Cancelariei din Roma. Astazi sediul cancelariei de la Vatican, este unul din primele palate renascentiste ale Romei. Astazi adaposteste un muzeu dedicat genialitatii lui Leonardo Da Vinci, in materie de inventii si creatii.

Piazza Campo de’ Fiori din Roma, in romana “ campul cu flori “ are forma dreptunghiulara si datorita localizarii este tranzitata de personalitati importante ale Italiei, fiind si un important centru comercial.

Piazza del Popolo din Roma. Asa cum indica numele, aceasta “piata a poporului” era locul unde se reuneau localnicii. Astazi este una din cele mai faimoase piete si este vizitata in permanenta de turisti.

Piata Navona, una din cele mai cunoscute si frumoase piete ale Romei,  gazduieste trei fantani, fiecare avand povestea ei: Fontana dei Quattro Fiumi ( Fantana Celor Patru Rauri ), Fontana di Nettuno ( Fantana lui Neptun ) si Fontana del Moro ( Fantana Maurului ).

Piata Venezia. Situata in centrul Romei, numele pietei se datoreaza Cardinalului Venetian care in secolul XV ordona constructia Palatului Venetia care mai tarziu devine sediul Republicii Venetiene din Roma. Cea mai impunatoare constructie din Piata Venetia este monumentul ridicat in onoarea primului rege al Italiei unificate, Victor Emanuel II.

Piramida lui Caius Cestius este o atractie turistica surprinzatoare in peisajul arhitectural al Romei. Este una din cele mai vechi si bine conservate constructii ale orasului, construita in anul 12 iH.

 

Vezi cele mai populare

CITY BREAK-URI IN ROMA

City Break Roma 4 Nopti cu plecare din Bucuresti – Valentines Day

City Break Roma 4 Nopti cu plecare din Bucuresti – Valentines
4 Nopti
Februarie, Sarbatori

City Break Roma 3 Nopti cu plecare din Bucuresti – 1 Decembrie

City Break Roma 3 Nopti cu plecare din Bucuresti –  1
3 Nopti
Noiembrie, Decembrie, Sarbatori

City Break Roma 5 Nopti cu plecare din Bucuresti – Revelion Roma

City Break Roma 5 Nopti cu plecare din Bucuresti – Revelion la
5 Nopti
Decembrie, Sarbatori